CONCERT D’ORGUE. Orgue sol i orgue a 4 mans

16 gen. 2022
17:30

Louyse GRIS i Luca AKAEDA, orgue
Alumnes de la classe d’orgue del Prof. François Espinasse, al CNSMD de Lyon (França)

Donatiu: 7€/adult

L’organigrama territorial dels estudis musicals superiors a França contempla només dos Conservatoris Nacionals Superiors (CNSMD) on cursar aquestes especialitats. Són a les ciutats de Paris i, des del 1972, també a Lyon. Les relacions existents amb els professors François Espinasse i Gabriel Marghieri han fet possible que dos joves estudiants de la institució ofereixin un recital a Granollers, dins el marc del seu desenvolupament pedagògic, amb l’oportunitat de tocar en públic i experimentar les condicions que envolten la seva futura activitat professional.

Louyse Gris, organista i pianista, començà els estudis musicals al Conservatori de Nantes (C, Gouget i M. Bourcier). Després del Batxillerat emprengué estudis científics que la portaren a obtenir el 2017 la Llicenciatura en Matemàtiques de la Universitat Pierre et Marie Curie, de París. La seva carrera musical actual arrenca el 2016 amb la seva entrada al Conservatori de Saint-Maur-des-Fossés (piano amb C. Fonlupt i, a partir de 2018, orgue amb E. Lebrun). Hi estudia igualment composició amb F. Saint-Yves. En paral·lel als estudis instrumentals, obtingué el 2019 el Premi d’Harmonia amb F. Waksman, al Conservatori Superior de París.
Després dels Diplomes de grau d’orgue i piano, el setembre de 2020 ha estat admesa al CNSMD de Lyon, dins la classe d’orgue de F. Espinasse i L. Schlumberger, on actualment segueix estudiant. Ha tocat en música de cambra al Théâtre Graslin de Nantes i en recital dins el Maig de l’Orgue 2019 de la Prioral de Cunault.

Luka Akaeda Santesson va néixer a Milà (Itàlia) el 2001, de pare suec i mare japonesa, tots dos cantants. Molt aviat fou sensible a la música i a diferents cultures. Comença els estudis musicals el 2009 a la classe d’orgue de J.-F. Hatton i més tard amb L. Avot i Y. Lafargues, al Conservatori Regional (CRR) de Lyon, des del 2013 al 2019, obtenint la graduació en orgue. El 2019, als 17 anys d’edat, fou admès al Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa (CNSMD) de Lyon, a la classe d’orgue de François Espinasse i de Liesbeth Schlumberger, on es perfecciona després.
El 2021 ha estat nomenat organista titular de St. Denis, a Lyon. En paral·lel a l’orgue aprofondeix durant molt temps la música antiga, el clavicèmbal i el clavicordi. Ha actuat a varis països, sobretot al Japó, i ha rebut master-classes de H.-O. Ericsson i K. Marshall. Finalment, Luca està molt interessat en la música electrònica i digital.